Dezinteresul părinților față de propriul copil se datorează mai multor cauze și se aplică atât în rândul oamenilor foarte săraci, cât mai ales în rândul celor cu stare materială foarte bună. Unii părinți nu și-au dorit propriul copil și nu reușesc niciodată să îl iubească suficient iar alți părinți consideră că sunt cei mai buni doar pentru că le oferă tot sprijinul financiar. Toți ne dorim să avem posibilitatea de a-i oferi copilului tot ce își dorește: lecții de înot, lecții de pian, o grădiniță/școală bună, haine, mâncare și orice este mai bun pentru el. De multe ori, copilul nu își dorește decât să fiți acolo atunci când el adoarme, când se trezește și când vă bagă în seamă.

                  Să îți trimiți copilul la grădiniță, nu este un lucru rău, este esențial, dar dacă vă vedeți tocmai seara, asigurați-vă că îl întrebaţi ce a făcut el,singurel, toată ziua.

Aşa că:

1 Atunci când vă întâlniți seara, oricât de obosiți ați fi, ascultați-vă copilul! Poate o să vă spună aberații, luați aminte că pentru el sunt lucruri atât de importante încât a ținut minte toată ziua pentru a vă povesti. Dacă aveți un copil introvertit, nu vă mulțumiți cu asta, vorbiți cu el cât mai mult și puneți-l să vă povestească ce a făcut toată ziua.

2 Jucați-vă cu copilul dumneavoastră! Dacă în timpul săptămânii vă este imposibil să faceți acest lucru, sfârșitul de saptămână este o oportunitate pe care nu ar trebui să o ratați. O sugestie și mai bună este să vă jucați ambii părinţi cu el pentru că se va bucura enorm să vă vadă împreună și mai ales acordându-i lui o asemenea importanță.

3 Nu uitați de povești! Poveștile pe care le spunem copiilor noștri au depășit orice barieră a timpului, a țărilor ș.a. Dintotdeauna au existat povestioare bune de spus copilului înainte să adoarmă și nu numai. Din ele se desprind învățăminte importante și ajută la dezvoltarea armonioasă a personalității.

4 Nu vă mințiți copilul! Există probleme pe care i le ascundem copilului și este normal să fie aşa, dar atunci când vine vorba de promisiuni aveți grijă să le îndepliniți pentru că vă obişnuiţi copilul să fie corect și să se țină, mai târziu, de cuvânt. Dacă el își pierde încrederea în voi, respectul se va diminua în timp.

5 Nu vă comportați cu copilul ca și când ar fi un adult! Personal, nu încurajez să vorbiți cu copilul într-un stil defectuos, plin de diminutive, modificând toate cuvintele și imitându-i limbajul lui de bebeluș. În timp, acest lucru va îngreuna dezvoltarea unui limbaj structurat, coerent și corect. Dacă el vă vorbește așa, este pentru că se află la vârsta la care e normal să o facă. Acest subiect merită un articol întreg pentru importanța pe care o are în dezvoltarea limbajului. Ceea ce voiam să spun este că, dacă respectați acest lucru, nu înseamnă că trebuie să vă comportați cu copilul dumneavoastră ca și când ar fi un adult. Nu îi spuneți problemele pe care le aveți la serviciu sau în căsnicie. El se consumă pentru voi și se învinovățește, fără să înțeleagă măcar despre ce este vorba. Nu uitați că aveți în față un copil!

                   Revenind la ideea principală, există mulți copii care duc atât de mult dorul părinților pentru că stau toată ziua fără ei, iar seara nu le vorbește nimeni-copii care nu se îngrijorează atunci când le confiști o jucărie, ci se supără foarte mult când părinții nu vin la serbare sau la orice altă activitate care îi implică.

                    Copiii au propriile lor activități la grădiniță. Dacă au nevoie de materiale pentru a le desfășura, faceți în așa fel încât să nu le lipsească acestea, pentru că nu e nimic mai frustrant decât să își vadă colegii plimbându-se toți cu bicicletă, costumându-se sau făcând activități practice și știind că mama sau tata a uitat să le aducă ce trebuie. Pentru ei nu este important acel obiect în sine, ci faptul că și părinții lui s-au gândit la ei și astfel se pot lăuda în fața colegilor cu acest lucru:” Uite ce mi-a luat mie tata” etc. Este normal să nu renunțați la serviciu pentru toate acestea, dar trebuie să vă gândiți serios la ce îi face pe copiii dumneavoastră fericiți. Mulți nu veţi ști nici măcar răspunsul la această întrebare. Dacă stați puțin de vorbă cu copilul dvs, veţi descoperi din primă clipă!

Fiţi părinți pentru copilul dumneavoastră!

Ps: Dacă sunteți tată, nu vă gândiți că pentru asta există mamele și nu vă lăudați cu soția care se descurcă de minune! Soția dumneavoastră este mamă pentru copil, datoria dumneavoastră este să fiți tatăl!

 

1 Comment

Write A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.