Ce este logopedia?

Logopedia este o disciplină conexă actului medical care se ocupă cu evaluarea, diagnosticarea, și remedierea tulburărilor de limbaj, voce, comunicare și înghițire.

Logopedia se concentrează în principal pe dezvoltarea și îmbunătățirea abilităților de comunicare și limbaj atât la copii, cât și la adulți.

Există mai multe motive pentru a consulta un logoped:

1. Întârziere în dezvoltarea limbajului la copii: Dacă copilul dumneavoastră nu atinge anumite etape de dezvoltare a limbajului la vârsta potrivită, cum ar fi înțelegerea și folosirea cuvintelor, propozițiilor sau sunetelor.

2. Tulburări de pronunție: Dacă copilul/ adultul are dificultăți în pronunțarea anumitor sunete sau dacă prezintă o pronunție neclară.

3. Tulburări de limbaj expresiv sau receptiv: Dacă copilul are dificultăți în a-și exprima gândurile și ideile în mod clar sau în a înțelege limbajul altor persoane.

4. Tulburări de înghițire (disfagie): Dacă adultul/ copilul are dificultăți în înghițirea alimentelor sau lichidelor.

5. Balbism: Dacă o persoană are probleme de fluență a vorbirii, cum ar fi repetarea sau blocarea sunetelor sau cuvintelor.

6. Tulburări de voce: Dacă o persoană are probleme cu calitatea vocii, cum ar fi răgușeala excesivă, voce aspră, joasă, etc.

7. Tulburări de comunicare asociate cu deficiențe cognitive sau fizice: Logopedia poate fi benefică pentru persoanele care au tulburări de comunicare cauzate de afecțiuni neurologice, cum ar fi autismul, sindromul Down, leziuni cerebrale traumatice sau paralizie cerebrală.

8. Afazie: Este important să vă adresați unui logoped imediat cum ați primit diagnosticul pentru cele mai bune șanse de recuperare.

 

Contactați-ne?.

Ion Maiorescu 11, Bloc 50
Bucuresti, Sector 2

Informații

Galerie media

Luni – Vineri:
09:00 AM – 20:00 PM

Contactați-ne?.

Ion Maiorescu 11, Bloc 50
Bucuresti, Sector 2

Galerie media

Luni – Vineri:
09:00 AM – 20:00 PM

© La Logoped. Toate drepturile rezervate.