Ce este logopedia?

Logopedia este o disciplină ce îmbină aspecte medicale, educaționale și psihologice specializată în evaluarea și remedierea tulburărilor din sfera limbajului și comunicării, atât oral (tulburări de pronunție, bâlbâială, afazie, mutism selectiv, nedezvoltarea limbajului oral, întârziere în dezvoltare a limbajului, apraxie, tulburări de voce, etc.) cât și scris (dislexie, disgrafie), și tulburări de deglutiție.

Dacă sunt aspecte care vă preocupă în privința limbajului dvs. ori al unei persoane apropiate, primul pas este să ne contactați și să ne comunicați îngrijorările pe care le aveți.
În funcție de cum decurge discuția inițială putem stabili o primă ședință de evaluare.
Prima ședință de evaluare poate dura de la 50 până la 90 de minute, în funcție de testele care se aplică. Acordăm câteva minute să ne cunoaștem, să cunoașteți cabinetul după care continuăm cu aplicarea unor teste psihologice, activități specifice, jocuri, teste informale, etc.
Actele necesare colaborării vor fi trimise pe email, această metodă ne va permite să folosim eficient timpul din cabinet.

După ședința de evaluare, veți primi informații legate de patologia beneficiarului, dacă există o „problemă” sau nu și dacă este necesar să solicitați ședințe de logopedie plus recomandări pentru acasă. În două săptămâni de la data evaluării veți primi și raportul logopedic în scris plus o serie de recomandări personalizate.
În cazul în care se dorește integrarea într-un program de terapie logopedică lucrurile decurg în felul următor:

  • stabilim de comun acord frecvența și intervalul orar
  • alegeți din metodele de plată disponibile ( consultați secțiunea Servicii- Tarife)

Ședințele durează 50 de minute, fiecare caz se tratează în funcție de planul de intervenție individualizat nevoilor beneficiarului și intereselor acestuia.

Puteți consulta lista de tarife aici.

Contactați-ne?.

Ion Maiorescu 11, Bloc 50
Bucuresti, Sector 2

Informații

Galerie media

Luni – Vineri:
09:00 AM – 20:00 PM

Contactați-ne?.

Ion Maiorescu 11, Bloc 50
Bucuresti, Sector 2

Galerie media

Luni – Vineri:
09:00 AM – 20:00 PM

© La Logoped. Toate drepturile rezervate.