-
Dezvoltarea vorbirii și a limbajului la copii- Activități practice
Dezvoltarea vorbirii poate fi susținută și amplificată prin activități la domiciliu, pe stradă, în parc, la magazin, etc. Logopedia nu se termină la ușa cabinetului. În acest articol v-am pregătit câteva sugestii de activități care pot fi făcute acasă pentru a sprijini dezvoltarea vorbirii și a limbajului. 1. Cititul împreună Cititul împreună cu copilul dvs.…
-
Ce sunt tulburările specifice de învățare și dificultățile de învățare?
Tulburările specifice de învățare (TSI) și dificultățile de învățare sunt două concepte distincte, care au fost definite și clasificate în conformitate cu criteriile prezentate în Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, ediția a cincea (DSM-5). Acest articol se va concentra pe simptomatologia, cauzele și diferențele dintre aceste două entități precum și exemple. Tulburările specifice…
-
Dezvoltarea limbajului în primii 5 ani de viață. Care sunt etapele dezvoltării limbajului și care sunt semnele de alarmă?
Perioada primilor 5 ani de viață este crucială pentru dezvoltarea limbajului la copii. În această perioadă, copiii dobândesc abilități esențiale de comunicare și își construiesc fundația pentru dezvoltarea viitoare a limbajului. Este important ca părinții și îngrijitorii să fie conștienți de etapele normale de dezvoltare a limbajului, precum și de semnele de alarmă care pot…
-
Ce este terapia miofuncțională?
Terapia miofuncțională este o intervenție logopedică care abordează problemele musculare și funcționale ale sistemului oro-motor, care includ musculatura buzelor, limbii, obrajilor și a altor structuri implicate în producția sunetelor vorbirii. Scopul principal al terapiei miofuncționale este de a dezvolta și de a restabili controlul și coordonarea corectă a acestor mușchi, pentru a facilita o pronunție…
-
10 sfaturi utile pentru părinții copiilor cu tulburări de limbaj
Adesea tulburările de limbaj deși sunt des întâlnite între copii pot crea disconfort psihic copilului uneori din cauza atitudinii celor din jur, alteori din propria conștientizare a propriilor dificultăți. Confortul psihic al copilului trebuie să fie un prim scop al demersului terapeutic. Iată câteva sfaturi utile: